Reglement sport- en parkdomein Dekshoevevijver
artikel 1
Het sport- en parkdomein Dekshoevevijver heeft drie vijvers: de witvisvijver, de karpervijver en de wedstrijdvijver.
artikel 2
Als je wil vissen op de witvisvijver of de karpervijver, moet je een viskaart (“vispatent”) kopen. Die is te koop aan de kassa van het stedelijk zwembad en is geldig van 1 januari tot en met 31 december.
Bij de aankoop van de viskaart moet je kiezen uit deze mogelijkheden:
- vissen met 1 hengel
- vissen met 1 werphengel
- vissen met 1 hengel + 1 werphengel
- vissen met 2 hengels
- vissen met 2 werphengels
- vissen met 3 werphengels
Voor het gebruik van de wedstrijdvijver moet je toelating vragen aan het AGB Sport.
artikel 3
Je mag niet zwemmen of schaatsen in het domein.
artikel 4
Hou honden aan de leiband.
artikel 5
Telegeleide voederbootjes zijn toegelaten. Gemotoriseerde en/of telegeleide materialen, vreemd aan het vissen, zijn verboden.
artikel 6
Je mag enkel vissen vanop een visplaats, afgebakend door het AGB Sport. Vis recht voor je: hoogstens 10 meter rechts of links vanaf je visplaats.
artikel 7
Op roofvis mag je enkel vissen met kunstaas.
artikel 8
Heb eerbied voor de omgeving en hou je visplaats netjes.
artikel 9
Vissen mag enkel tussen zonsopgang en zonsondergang. In juli, augustus en september mag je vissen vanaf een uur voor zonsopgang tot een uur na zonsondergang.
artikel 10
Zet de vis onmiddellijk terug. Gebruik geen leefnet (behalve bij wedstrijden) en zet geen vis over van de ene naar de andere vijver. Vis onthaken moet in een emmer of op een onthaakmat.
artikel 11
Op roofvis vissen mag enkel van 1 juni tot en met 31 december.
artikel 12
Het AGB Sport kan periodes vaststellen tijdens dewelke op de vijver of op een gedeelte ervan niet mag gevist worden en kan ook een beperking invoeren wat betreft het vissen op bepaalde vissoorten.
artikel 13
Kinderen jonger dan 12 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene die voor hen verantwoordelijk is. Ze mogen ook maar vissen met maximum één werphengel of één gewone hengel.
artikel 14
Elke visser mag zich met zijn voertuig verplaatsen op het domein, maar dan enkel op de daarvoor voorziene weg. De wagen dient ordentelijk geparkeerd te worden, met respect voor de natuur en de andere gebruikers. De maximumsnelheid is vijf km per uur.
De bezoekers en gebruikers van de wedstrijdvijver moeten hun voertuig plaatsen op de parking.
artikel 15
Bestuurders met een officiële kaart voor mensen met een beperking mogen bij wedstrijden laden en lossen naast de kantine van de wedstrijdvijver.
artikel 16
Het AGB Sport is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.
artikel 17
Vissen op de wedstrijdvijver mag enkel bij wedstrijden. De aanvragen hiervoor dienen op voorhand en schriftelijk worden gedaan bij het AGB Sport.
artikel 18
De organisatoren van wedstrijden op de wedstrijdvijver moeten volgende bepalingen in het wedstrijdreglement opnemen:
- Er mag gevist worden bij het eerste fluitsignaal.
- Het is enkel toegelaten te voederen met witte maden, kasters en viskorrel.
- Deze viskorrel wordt door AGB sport ter beschikking gesteld aan de wedstrijdorganisator. De organisator zorgt ervoor dat elke visplaats voldoende viskorrel krijgt om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd.
Alle andere viskorrels zijn niet toegelaten.
- Voederen met witte maden en kasters is gelimiteerd tot 2 liter per visplaats. De deelnemers mogen dus maximum 2 liter meenemen op hun visplaats.
- Tijdens de wedstrijd mag men bijvoederen maar enkel met bovengenoemd voedsel.
- Het is niet toegelaten te vissen (aas aan haak) met gekleurde maden en deeg. Al de rest is wel toegelaten.
- Gebruik van een potje bij voederen op afstand is verboden.
- Maximum hengellengte: 10 m.
- Maximum lengte stok tot aan haak: 14,50 m.
- Het gebruik van een schuiflood tijdens het vissen is verboden.
- Nylon leefnet van minimum 2,5 m is verplicht. Indien mogelijk, moet de bovenste ring van het leefnet gelijk staan met de waterspiegel.
- Na iedere reeks moet er gewogen worden, met het weegtoestel van het AGB Sport. Elke deelnemer wordt verwacht het eigen leefnet uit het water te trekken.
- Iedere deelnemer moet gebruik maken van een emmer bij het onthaken van een gevangen vis. Deze emmers kunnen, tegen een door het AGB Sport vastgestelde waarborg, geleend worden van het AGB Sport.
- De gevangen vis dient onmiddellijk na iedere weging te worden teruggezet op de Roofvis dient direct te worden teruggezet.
- Er mag in principe maximum 20 kg vis bewaard worden per leefnet.
Indien er minder dan 22kg (of gelijk) maar meer dan 20kg in het leefnet zit, wordt deze weging herleid naar 20kg.
Indien de 22kg is overschreden, wordt deze weging herleid naar 0kg.
- De wedstrijdvijver, het terrein eromheen en de parking dienen in nette staat achtergelaten te worden. Alle afval (bv gebroken lijnen, lege verpakkingen, enz.) moet worden opgeruimd.
- Iedere organisator is verantwoordelijk voor de stipte opvolging van dit reglement en dit op straffe van uitsluiting tot afhuring in de toekomst.
Van dit reglement mag niet afgeweken worden. Het is voor iedere wedstrijd integraal van toepassing. Elke organisator moet verplichtend controle uitoefenen ter opvolging van het reglement.
De organisatoren die de kantine huren, moeten ook de richtlijnen van de huurovereenkomst van de kantine volgen.
artikel 19
De toezichter zal na iedere wedstrijd een verslag opmaken in verband met de navolging van dit reglement en dat van de openbare orde.
artikel 20
De wedstrijdvijver is heel het jaar open voor het wedstrijdvissen, behalve tijdens de periodes van visuitzetting. Het AGB Sport zal beslissen over de periode van sluiting.
- Enkel verenigingen aangesloten bij een Geelse adviesraad mogen viswedstrijden organiseren. Dit met een maximum van vier wedstrijden per vereniging, per kalenderjaar.
- Indien een vereniging één wedstrijd organiseert, heeft deze voorrang op een vereniging die een tweede, derde of vierde wedstrijd wil organiseren.
- Er mogen maximum drie wedstrijden plaatsvinden per week.
- De wedstrijden moeten plaatsvinden op een dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag of op een feestdag of brugdag. Het AGB Sport kan hierop afwijkingen toestaan.
- Van de organiserende club dient de secretaris of voorzitter een schriftelijke motivatie in. De aanvrager kan gevraagd worden om de motivatie mondeling te komen toelichten op het AGB Sport. Indien de motivatie niet toereikend wordt bevonden, kan de wedstrijd niet doorgaan.
Procedure
- Van januari tot en met december mogen de verenigingen één wedstrijddatum doorgeven voor het jaar erna.
- Bij conflicten geldt het “eerst is eerst” principe.
- In januari krijgen de verenigingen een bevestiging.
- Na deze bevestiging mogen andere wedstrijden worden aangevraagd, met een maximum van vier per vereniging.
- Bij conflicten geldt opnieuw het “eerst is eerst” principe.
artikel 21
-
Bij elke overtreding op dit reglement en/of het niet opvolgen van de bevelen van de toezichters en/of van de politie kan het visverlof onmiddellijk worden ingetrokken;
Elke overtreding op dit reglement en/of het niet opvolgen van de bevelen van de toezichters kan bestraft worden met een gemeentelijke administratieve sancties conform artikel 594 tem 609 van de politiecodex;
Gebruikers van de wedstrijdvijver krijgen, bij overtreding of het niet opvolgen van bevelen van toezichters en politie, het daaropvolgend jaar geen toelating meer tot het organiseren van een wedstrijd op de wedstrijdvijver.
Maak jouw eigen website met JouwWeb